Projecttitel

CSI-training voor gehandicapte vrouwen (en mannen)

Plaats en land

Mali, Bamako

Doelgroep

Gehandicapte vrouwen (en mannen) in diverse wijken in de hoofdstad Bamako die afhankelijk zijn van het gebruik van brandhout voor het bereiden van de maaltijden

gehandicaptenvrouwenKorte projectomschrijving

Tijdens een tweedaagse training leren de deelnemers hoe zij de CooKit en de hooimand kunnen gebruiken en welke gerechten zij ermee kunnen maken. Aan het einde van de training krijgen zij een CooKit en een hooimand. Zij betalen daarvoor een symbolisch bedrag (500 FCFA. 1 euro = 656 FCFA). Meer kunnen deze mensen niet betalen.
De vraag naar projecten neemt ook in deze groep toe.

Periode van uitvoering

Gemiddeld één à twee projecten per jaar. Laatste project: mei 2015.

Begroting

Kosten per training van 30 vrouwen: + 1.500 – 2.000 euro

Financiering

Solar Cooking KoZon, vaak met steun van serviceclubs e.d.
De training van mei 2015 is met 1.950 euro gefinancierd door ‘Tintelingen’, het eindejaarsgeschenk van Wageningen Universiteit en Research Centrum (WUR)

Uitvoerende organisatie

  • Association Malienne des Femmes Handicapées (AMAFH)
    Voorzitter : Mme Zeïneb Guisse, Bamako, Mali
  • Solar Cooking KoZon:
    Coördinator: Wilma Goppel

Actuele stand van zaken

In het laatste project (mei 2015) zijn in 30 gehandicapten uit verschillende wijken van Bamako getraind. Na een tweedaagse training kregen zij de kookmiddelen mee naar huis (CooKit en hooimand).

Vanaf 2005 heeft KoZon CSI-projecten gesteund van de Association Malienne des Femmes Handicapées (AMAFH). In totaal zijn in Mali nu meer dan 350 gehandicapte mannen en vrouwen getraind en van kookmiddelen voorzien. Uit de evaluatie blijkt, dat zij de kookmiddelen ook blijven gebruiken.

Omdat er nog veel gehandicapten zijn die graag een training willen ontvangen, zoeken we voortdurend sponsors om deze kleinere projecten te blijven financieren. De ervaring heeft geleerd, dat bijvoorbeeld serviceclubs, kerken en vrouwenorganisaties het prettig vinden om zo’n kleiner project (in zijn geheel) te financieren.

Related projects