Alle werkzaamheden binnen Solar Cooking KoZon worden door onbetaalde vrijwilligers gedaan, waardoor alle donaties en sponsorbedragen aan de projecten ten goede komen. Wij hebben altijd behoefte aan mensen die zich voor korte of langere tijd belangeloos willen inzetten, bijvoorbeeld als bestuurslid, projectleider in Afrika of om geïntegreerd zonnekoken te promoten op bijeenkomsten en manifestaties in Nederland.

Om het zonnekoken te kunnen promoten of projecten in Afrika te leiden, is enige ervaring met het zonnekoken natuurlijk nodig. Daarom bieden wij onze vrijwilligers een workshop zonnekoken aan.

Spreekt het werk van Solar Cooking KoZon u aan en wilt u graag een bijdrage leveren, neem dan contact op met ons secretariaat, of bekijk de onderstaande vacature(s).

Vacatures

Op dit moment hebben we vacature voor een:

Community/Social Media Manager

Stichting Solar Cooking KoZon is op zoek naar een creatieve en betrokken Community/Social Media Manager. Wil jij ons helpen om meer mensen enthousiast te maken over koken met de zon en onze mooie projecten in diverse landen? Sluit je dan nu aan als vrijwilliger bij onze werkgroep PR en Fondsenwerving.

We zijn op zoek naar iemand:

  • voor wie het managen van diverse social media kanalen dagelijkse kost is;
  • die weet hoe je goede en boeiende content maakt;
  • met een hands-on mentaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel;
  • die naast enthousiasme en kennis ook genoeg tijd heeft.

Bezigheden:

  • Het opzetten en beheren/ onderhouden van relevante social media kanalen van Solar Cooking Kozon;
  • Webcare: het leiden van online discussie en vragen, opmerkingen en klachten opvolgen met specialisten binnen de organisatie;
  • Het plannen en maken van content (tekst, foto en video);
  • Adviseren over het gebruik van social en online kanalen.

Uiteraard is aantoonbare ervaring als community/social media manager een pré.

Over Solar Cooking KoZon
Solar Cooking KoZon zet zich in voor schoner en gezonder koken en meer economische zelfstandigheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Dit doet zij door koken met behulp van de zon te stimuleren, middels een bedrijfsmatige aanpak. Met een gedreven team van vrijwilligers helpt Solar Cooking KoZon bij het opzetten van zelfstandige bedrijfjes in Oost- en West-Afrika.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Gijssen, telefoonnummer 06 22462654.