Integrated Solar Cooking at Uvira (DRC)

In Uvira, een stad met 200.000 inwoners, wordt heel veel met houtskool (hout is vrijwel niet meer verkrijgbaar) gekookt. Doel van het project is om bij zo veel mogelijk huishoudens geïntegreerd zonnekoken te introduceren.

The Oasis Of Life

In de buurt van Homa Bay in het westen van Kenia steunt SCK sinds 2019 Daniel Yongo van de TOOL Self Help Group met het promoten van Integrated Solar Cooking. Door corona heeft dit project veel vertraging opgelopen.

Asulma Centre

In de arme wijk Kariobangi van Nairobi heeft Samuel Odhiambo, headmaster van Asulma Centre School, met zijn medewerksters in 2018-2021 met steun van SCK een duurzaam Integrated Solar Cooking bedrijf opgebouwd.

Farmers With A Vision

In en rond Bumala in het westen van Kenia heeft Didacus Odhiambo met zijn medewerk(st)ers sinds 2017 met steun van SCK een duurzaam Integrated Solar Cooking bedrijf opgebouwd.

Solar Solve Limited, Kamuli

Als tweede social business bedrijf in Uganda is Solar Solve Limited in Kamuli van ondernemer Robert Kyabirye in september 2018 met onze steun de promotie en verkoop van ISC producten gestart.

Solar Connect Association , Biharwe

Sedert 2007 ondersteunt Solar Cooking Kozon (eerst via voorloper Solar Cooking Nederland), de Solar Connect Association (SCA) in Biharwe. SCA is een ISC-bedrijf met een maatschappelijke doelstelling (social business) voor de productie, marketing en verkoop van zonne- en andere energie besparende kooktoestellen.

Cuisson Solaire Integré Tanghin

Het ecologische dorp Tanghin heeft enkele jaren geleden met succes de ondersteuning van Solar Cooking KoZon ingeroepen. Inmiddels is er een getraind team bezig een kleine sociale onderneming te laten draaien.

verkooppunt

Togo Tilé, Ségou

Togo Tilé is in 2014 op bedrijfsmatige manier gestart. De productie, marketing en verkoop van CooKits, hooimanden en Solar Boxen loopt uitstekend. Solar Cooking KoZon ondersteunt het project twee jaar.